Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 192

En tradisjonell reinsdyrgryte
Denne gryteretten skal være helt enkel og ha
smaken av rein. Gryta er passe for fire personer.
DU TRENGER:
1 kg renskåret reinsdyrkjøtt, bog eller nakke
(skjær bort hinner og sener)
smør til bruning
2 ts salt
200 g sopp
2 løk (skåret i båter)
3 dl kraft, ev. rødvin eller vann
2 dl fløte
SLIK GJØR DU:
1. Smelt og brun smøret til det er nøttebrunt og
brun kjøttbitene pent og rolig på alle sider.
2. Tilsett soppen og løken skåret i omtrent like
store biter som kjøttet.
3. Hell alt over i ei gryte og kok ut panna med 2–
3 dl vann, vin eller kjøttkraft.
4. Slå krafta over kjøttet i gryta. La det småkoke i
15 minutter, tilsett fløten og la det hele småkoke
til kjøttet er mørt, ca. 20 minutter. Smak til med
salt til slutt.
K J Ø T T T I L M I D D A G
190
1...,182,183,184,185,186,187,188,189,190,191 193,194,195,196,197,198,199,200,201,202,...356
Powered by FlippingBook