Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 214

Elgbiff med steikt løk og kantareller
DU TRENGER:
4 biffer av indrefilet, hver på 180–200 g
1 ts salt
1 ts pepper
godt smør til steiking
SLIK GJØR DU:
1. Sørg for at du har fine kjøttstykker, og fjern even-
tuelle hinner og sener. Det er viktig å la kjøttstyk-
kene ligge i romtemperatur før steiking.
2. Ha smør i ei god steikepanne, og la panna bli
litt mer enn middels godt varm, men ikke så varm
at smøret blir brent.
3. Krydre biffene med salt og pepper rett før de
legges i panna. Steik pent og rolig til kjøttet har fått
en pen brunfarge og snu. Kjøttet må ikke bli brent.
4. Når begge sidene har fått en pen brunfarge, skal
du ta kjøttet ut av panna, og la det hvile i 2–3 mi-
nutter.
5. Sett steikeovnen på 225 °C, og steik biffene
videre i steikeovnen til kjøttet begynner å svulme
opp etter rundt 6–8 minutter.
6. Ta ut biffene, og la dem hvile i minst 10 minut-
ter. En fin regel er å la kjøttet hvile like lenge som
det steikes. Stykkene kan fint varmes i 2–3 minut-
ter rett før servering.
STEIKT LØK
DU TRENGER:
2–3 løk
2 ss godt smør
SLIK GJØR DU:
1. Skjær løken i tynne skiver.
2. Ha smør i panna, og steikløken på middels var-
me. Løken må ikke bli svidd, men lang steiketid gir
en fin, karamellisert løk. Steik i alle fall 30 minut-
ter, da blir løken perfekt.
STEIKTE KANTARELLER
DU TRENGER:
½ kg kantareller
rapsolje
godt smør
salt og pepper
SLIK GJØR DU:
1. Rensk soppen fri for grus og kvist. Ikke skyll den.
2. Ta litt rapsolje i glovarm panne, hell soppen i
panna, og la den ligge noen minutter uten at du
rører slik at den damper godt.
3. Når soppen har fått satt seg skikkelig, tar du
oppi litt godt smør. Når det er smelta, kan du røre
i panna. Avslutt med å salte og pepre etter smak.
Husk: Salt aldri soppen først, alltid til slutt. Da
unngår du at den begynner å koke.
Når du skal servere biff med løk, er det viktig at løken smaker fyldig og godt, og da er trikset å la løken
ligge lenge i steikepanna.
K J Ø T T T I L M I D D A G
212
1...,204,205,206,207,208,209,210,211,212,213 215,216,217,218,219,220,221,222,223,224,...356
Powered by FlippingBook