Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 223

Hjemmelaget roastbiff og remulade
DU TRENGER:
1 porsjon nylaget, tjukk majones
(se oppskrift side 51)
3 ss finskåret sylteagurk
3 ss kapers
2 ss finhakket persille
ev. 3–4 finhakkede små ansjosfileter
ev. friske urter
SLIK GJØR DU:
1. Lag hjemmelaget majones, men bruk litt mindre
olje enn i grunnoppskriften slik at majonesen blir
ekstra tjukk.
2. Rør sylteagurk, kapers, persille og ansjos inn i
majonesen. Dropper du ansjosen, må du smake
til med litt ekstra salt.
4. Friske urter smaker godt i remulade, prøv gjer-
ne med litt hakket estragon eller hakket kjørvel.
ROASTBIFF
Her har Brimi brukt mørt og godt kalvekjøtt.
DU TRENGER:
1 kg mørbrad av kalv
smør til bruning
salt og pepper
SLIK GJØR DU:
1. Gni kjøttet inn med salt og pepper, og brun det
i smør i ei steikepanne.
2. Sett kjøttet i ovnen på 180 °C. Bruk steiketermo-
meter. Ta ut kjøttet når det har nådd kjernetempe-
ratur på 54–55 °C. Den vil stige til rundt 60 °C etter
at det er tatt ut av ovnen.
3. La kjøttet hvile lenge. Dekk det så med plast og
sett roastbiffen kjølig til den skal serveres.
Hjemmelaget remulade smaker utrolig mye bedre enn pakkene fra butikken, og er et must sammen med
roastbiff eller sprøsteikt fisk.
221
K J Ø T T T I L M I D D A G
1...,213,214,215,216,217,218,219,220,221,222 224,225,226,227,228,229,230,231,232,233,...356
Powered by FlippingBook