Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 231

229
D E S S E R T E R
Blåbærgelé
Med friske blåbær oppi er dette en gelé som både
er litt sunn – og veldig god!
DU TRENGER:
1 liter vann
1 kg sukker
1 kg blåbær
10 gelatinplater
SLIK GJØR DU:
1. Kok opp vann og sukker, og ta kjelen til side.
2. Hell blåbærene oppi kjelen, og la dem trekke i
noen minutter.
3. Sil blandingen slik at du får en fin blåbærsaft.
4. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 10 minutter.
Ta den så opp og press ut all væske.
5. Smelt gelatinplatene forsiktig på svak varme.
6. Ta først litt av blåbærvæska oppi gelatinen og
bland så det ikke blir klumper.
7. Hell så gelatinblandingen over i blåbærvæska,
og rør lett sammen.
8. Hell blandingen over i ei form eller en bolle, og
sett den kaldt i et par timer.
9. Pynt gjerne med friske blåbær, og server med
vaniljesaus.
VANILJESAUS
DU TRENGER:
1 vaniljestang
2½ dl melk
2½ dl kremfløte
1 dl sukker
6 eggeplommer
SLIK GJØR DU:
1. Splitt vaniljestanga, og legg
den i en kjele sammenmedmelk,
fløte og sukker. Kok opp.
2. Slå eggeplommene sammen
i en bolle, hell den varme fløte-
melka over under visping og ha
alt tilbake i kjelen.
3. Sett kjelen på den varme plata,
og rør til sausen tykner.
4. Sausen må for all del ikke koke.
Sil av, og sett til avkjøling. Rør
av og til under avkjølingen.
1...,221,222,223,224,225,226,227,228,229,230 232,233,234,235,236,237,238,239,240,241,...356
Powered by FlippingBook