Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 235

233
Råsaft av
krekling
Krekling er lett å finne og lett å plukke, innehol-
der like mange sunne næringsstoffer som blåbær
og egner seg veldig bra til råsaft. Bruk alltid godt
modne bær, de har best og mest smak.
DU TRENGER:
2 kg krekling
4–5 dl vann
300–400 g sukker
SLIK GJØR DU:
1. Rens bærene for rusk, og skyll dem i kaldt vann.
2. Ha bær og vann i en kjele, og kok langsomt opp
under lokk. La bærene trekke til de får en blek farge
og safta er trukket ut. Ikke rør eller kok i stykker
bærene.
3. Bruk saftpose, og sil opp safta. Nå har du en fin
råsaft. Kok opp råsafta med sukker, og la den små-
koke i noen minutter.
4. Fyll safta på varme, reine flasker og tett med
kork. Safta egner seg også fint til å fryses, enten
som råsaft eller ferdig sukret.
Blåbær- og
bringebærdrikk
En lett, søt og musserende vin fra Piemonte i Italia
er perfekt sammen med sommerens friske bær.
Dette er en fin avslutning på et godt sommermål-
tid, eller en god og frisk aperitiff.
DU TRENGER:
1 flaske Saracco
blåbær og bringebær
SLIK GJØR DU:
1. Legg noen bringebær og blåbær i vinglass.
2. Hell over Saracco, og server straks.
D E S S E R T E R
1...,225,226,227,228,229,230,231,232,233,234 236,237,238,239,240,241,242,243,244,245,...356
Powered by FlippingBook