Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 243

241
D E S S E R T E R
Moltedessert
Molte fra norske fjell og søt rieslingvin fra det
tyske bondelandet passer godt sammen. Denne
molte- og vinvarianten gir en syrlig og søt avslut-
ning på måltidet.
DU TRENGER:
1 flaske Riesling Auslese
ca. ½ liter molter
SLIK GJØR DU:
1. Ta 2 dl av vinen og gi den et raskt oppkok. Trekk
kjelen til side, og legg romtemperert molte oppi
vinen. La blandingen stå til den holder romtem-
peratur, og desserten er klar.
2. Siden du allerede har åpnet en flaske Riesling
Auslese, så server et lite glass av vinen ved siden
av desserten.
1...,233,234,235,236,237,238,239,240,241,242 244,245,246,247,248,249,250,251,252,253,...356
Powered by FlippingBook