Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 251

249
D E S S E R T E R
Bringebær med appelsinkrem
En sommerlig og frisk dessert.
DU TRENGER:
500 g bringebær
½ liter vann
250 g sukker
ev. ½ vaniljestang
SLIK GJØR DU:
1. Kok opp vann og sukker, og eventuelt ½ vanilje-
stang.
2. Legg hele bringebær på glass og slå over
sukkerlaken. Sett på et tett lokk og sett bærene
kjølig noen timer, gjerne natta over.
3. Server bærene kalde eller lune, med håndpisket
krem eller en appelsinkrem. Strø over knuste,
karamelliserte nøtter før servering (se oppskrift
side 231).
APPELSINKREM
DU TRENGER:
1 appelsin, skallet av
4 dl kremfløte
2 ss sukker
4 egg
SLIK GJØR DU:
1. Vask appelsinen godt, og riv
skallet på et fint jern. Pass på at
bare det gule kommer med.
2. Kok opp fløten sammen med
appelsinskall og sukker.
3. Slå eggene sammen i en egen
bolle. Pisk den varme fløteblan-
dingen inn i eggene til en fin og
glatt krem.
4. Denne kremen kan serveres
avkjølt eller lun. Hell kremen i
kopper, og lun den ev. i steike-
ovn på 100 °C i 15 minutter.
1...,241,242,243,244,245,246,247,248,249,250 252,253,254,255,256,257,258,259,260,261,...356
Powered by FlippingBook