Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 247

245
Rabarbrasuppe
Dette er en tradisjonsrik, norsk festdessert. En
enkel og sommerlig suppe som med stort hell
kan lages ferdig dagen i forveien.
DU TRENGER:
1 kg rabarbra
2½ dl vann
300 g sukker
frisk rosmarin
1 ts honning
frisk mynte eller sitronmelisse
SLIK GJØR DU:
1. Rensk og skrell rabarbraen. Kok skrellet sam-
men med vann, sukker og litt frisk rosmarin.
2. Skjær rabarbraen i små terninger. Sil laken over,
og la den få et oppkok. Du må smake på laken, og
eventuelt ha i litt mer sukker hvis den er for lite
søt etter din smak. Avkjøl. La den gjerne stå natta
over.
3. Tilsett rikelig med mynte eller sitronmelisse i
rabarbrasuppa 1 time før servering. Suppa kan
serveres både varm og kald. Pynt gjerne med en
liten urtekvast på toppen.
D E S S E R T E R
1...,237,238,239,240,241,242,243,244,245,246 248,249,250,251,252,253,254,255,256,257,...356
Powered by FlippingBook