Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 253

251
D E S S E R T E R
Riskrem med bærsalat
Ønsker du en liten vri på den tradisjonelle ris-
kremen, så prøv å bytte ut den røde sausen med
en frisk og syrlig bærsalat.
DU TRENGER:
3–4 dl kremfløte
2 ss sukker
3 dl kald risgrøt
SLIK GJØR DU:
1. Pisk fløte og sukker til krem.
2. Vend kremen inn i risgrøten.
BÆRSALAT
DU TRENGER:
5 dl vann
2 ss honning
6–8 mynteblader
5 dl bær, f.eks. bringebær, solbær, tyttebær og
blåbær
SLIK GJØR DU:
1. Kok opp vann med honning og mynteblader.
Legg bær med tykt skall i laken mens den er varm.
Myke bær venter du med til laken er kald.
2. La bærene trekke i laken natta over.
Norske bær er fenomenale.
1...,243,244,245,246,247,248,249,250,251,252 254,255,256,257,258,259,260,261,262,263,...356
Powered by FlippingBook