Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 249

247
D E S S E R T E R
Gratinerte bær med sabayonne
Denne klassiske, franske dessertsausen blir både
veldig norsk og veldig god når eggedosisen sma-
kes til med litt brunost.
DU TRENGER:
100 g Gudbrandsdalsost
1 dl gravensteinsaft (eller 1 dl hvitvin)
5 eggeplommer
vel 1 dl sukker
bringebær
SLIK GJØR DU:
1. Start med å løse opp brunosten i eplesafta. Når
brunosten har løst seg opp, tilsett eggeplommer
og sukker i kjelen, og pisk lett til det koker.
2. Ta kjelen av plata når du ser den første bobla.
Fortsett å piske til sausen er kald og luftig.
3. Legg hele bringebær i ildfaste porsjonsformer,
og hell over sabayonnesausen. Gratiner i steike-
ovn på sterk overvarme, ca. 250 °C, til sausen er
gyllen.
1...,239,240,241,242,243,244,245,246,247,248 250,251,252,253,254,255,256,257,258,259,...356
Powered by FlippingBook