Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 233

231
D E S S E R T E R
Blåbærsorbet
En kjempegod og frisk dessert som smaker godt
etter en større middag.
DU TRENGER:
200 g blåbær
2 dl søt dessertvin (f.eks. Saracco)
200 g sukker
karamelliserte valnøtter og pistasienøtter
SLIK GJØR DU:
1. Kok opp blåbær, vin og sukker og la det koke til
bærene har saftet seg.
2. Sil av, og hell blandingen over i en frysekald
bolle og sett i fryseren. Ta ut blandingen hvert 5.
minutt og rør rundt. Fortsett med dette helt til du
har fått en fin sorbetkonsistens.
3. Form sorbeten til passe store kuler med en is-
skje eller spiseskje, og server straks med et strø av
knuste, karamelliserte nøtter over.
KARAMELLISERTE NØTTER LAGER DU SLIK:
1. Ha knuste valnøtter og pistasienøtter i ei varm,
tørr panne, strø over litt sukker og rist dem i om-
trent et minutt.
2. Strø over litt mer sukker, rør rundt og rist på
nytt. Ha til slutt i en klatt smør og rør til karamell.
3. Avkjøl de karamelliserte nøttene på et bakepapir.
1...,223,224,225,226,227,228,229,230,231,232 234,235,236,237,238,239,240,241,242,243,...356
Powered by FlippingBook