Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 225

Urtetrekt indrefilet
Brimi serverer gjerne kokt kjøtt til gjestene sine.
Stort enklere kan det egentlig ikke bli, og kjøttet
smaker fantastisk!
DU TRENGER:
1 indrefilet av storfe (ca. 1½ kg)
3 liter god kraft (kjøttkraft eller grønnsakkraft)
1 ss hakket timian
1 ss hakket bergmynte (oregano)
2 gulrøtter
1 sellerirot
2 løk
SLIK GJØR DU:
1. Kok opp en stor kjele med kraft, urter og grovt
hakkede grønnsaker.
2. Del indrefileten i tre omtrent like tjukke deler.
Fjern senene.
3. Bind fileten opp med hyssing, og legg den i
kraftkjelen. La kjøttet trekke i ca.15 minutter. Ta
det så ut, og la det hvile i 15 minutter.
4. Legg kjøttet oppi kjelen igjen. Nå skal det trekke
i 10 minutter før du tar det ut. La det hvile minst
like lenge før du skjærer det i pene skiver og
serverer med en god rødvinssjy.
RØDVINSSJY
DU TRENGER:
1 ss demerarasukker
3 dl rødvin
½ liter god kraft
(f.eks. silt kraft fra urtekjelen)
100 g kaldt smør
litt salt
SLIK GJØR DU:
1. Smelt sukkeret til karamell i
en kjele, hell over rødvinen og
ha i kraft mens det freser. Nå har
du 8 dl med væske, og dette
skal koke inn til 2–3 dl.
2. Rør inn smøret til slutt, og
smak til med litt salt hvis nød-
vendig.
223
K J Ø T T T I L M I D D A G
1...,215,216,217,218,219,220,221,222,223,224 226,227,228,229,230,231,232,233,234,235,...356
Powered by FlippingBook