Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 220

Karbonader av hjort eller elg
Karbonader skal lages av renskåret kjøtt og litt
svinespekk for å gjøre dem saftige. Det er lurt å
lage en stor porsjon for disse er fine å ha i fry-
seren også.
DU TRENGER:
2 kg renskåret bog eller nakke av elg eller hjort
400 g svinespekk
5 sjalottløk
4 eggeplommer
salt og pepper
SLIK GJØR DU:
1. Begynn med å skjære bort alle sener, fett og
hinner fra kjøttet.
2. Mal kjøtt og sjalottløk i en kjøttkvern, og arbeid
inn eggeplommer, salt og pepper i kjøttdeigen.
3. Mal spekket for seg. Bland det inn i kjøttet.
4. Lag fine kaker på rundt 100 g og steik dem i
brunet smør. Karbonadene skal være gjennom-
steikte.
5. Serveres med steikt løk. For at løken skal bli
skikkelig god så steik den lenge på svak varme til
den er brun, myk og lett karamellisert.
K J Ø T T T I L M I D D A G
218
1...,210,211,212,213,214,215,216,217,218,219 221,222,223,224,225,226,227,228,229,230,...356
Powered by FlippingBook