Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 217

Elgskank i rødvin
TIL SEKS PORSJONER TRENGER DU:
6 fine stykker elgskank (elglegg)
smør til bruning
salt og pepper
5 dl vann
3 dl rødvin (eller hvitvin)
frisk timian
6–8 sjalottløk
1–2 løk, i skiver
1 stor sellerirot, i terninger
TIL SERVERING:
poteter
brokkoli eller aspargesbønner
rørt tyttebær
SLIK GJØR DU:
1. Brun skankeskivene med litt smør i ei panne og
krydre med salt og pepper.
2. Legg kjøttet over i ei ildfast form eller gryte
med lokk, og hell over vann og vin og legg på
noen timianstilker. La forma stå i ovnen på 180 °C
i to timer, etterfyll med væske underveis hvis det
er nødvendig.
3. Etter to timer har du i løk og sellerirot, og lar
det bake med i 40–50 minutter. Smak til med salt
og pepper, og litt frisk timian.
Dette er gjestemat uten stress! Kok gryta på forhånd, og varm opp rett før servering. Har du ikke elg,
kan du bruke storfe eller svin.
215
K J Ø T T T I L M I D D A G
1...,207,208,209,210,211,212,213,214,215,216 218,219,220,221,222,223,224,225,226,227,...356
Powered by FlippingBook