Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 275

273
D E S S E R T E R
Appelsinslush
En vinterlig søtsmak som er enkel å lage.
DU TRENGER:
6 appelsiner
ca. 2 dl appelsinsaft
2 dl ripssaft
sukker
ev. ca. 4 cl appelsinlikør, Vianvang Dram
eller akevitt
SLIK GJØR DU:
1. Skjær ut fine fileter av appelsinene, og legg dem
i en bolle, se framgangsmåte side 51.
2. Press ut saft av resten av appelsinene.
3. Ha appelsinsafta i en kjele, ha i ripssaft og smak
til med sukker. Dette skal smake søtt!
4. Kok opp, og legg i appelsinfiletene. Ha bland-
ingen over i en bolle, og sett den til frysing. Fryser
du i snøen, er det lurt å salte snøen der bollen skal
stå, det framskynder fryseprosessen. Vend litt i
slushen underveis, og server når den er passe
halvfrossen.
5. Smak ev. til med appelsinlikør, Vianvang Dram
eller akevitt.
1...,265,266,267,268,269,270,271,272,273,274 276,277,278,279,280,281,282,283,284,285,...356
Powered by FlippingBook