Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 279

277
D E S S E R T E R
Krokanis
DU TRENGER:
200 g sukker
100 g smør
100 g hakkede mandler
6 eggeplommer
1½ dl sukker
1½ dl kremfløte
1 gelatinplate
5 dl kremfløte
SLIK GJØR DU:
1. Varm sukker og smør i ei panne, ha i mandler
og hell blandingen over på et matpapir. Brekk
krokanen i biter når den har stivnet.
2. Ha eggeplommer, sukker og den første halv-
annen desiliter med fløte i en kjele. Sett kjelen på
svak varme, og pisk under oppvarming til blan-
dingen når kokepunktet. Løft kjelen av varmen.
3. Sil blandingen. Bløt gelatinen i kaldt vann. Til-
sett gelatinen mens blandingen fortsatt er varm.
Settes kaldt.
4. Knus krokanen, og bland den inn i den kalde røra.
5. Pisk resten av fløten til krem. Vend kremen for-
siktig inn i den kalde blandingen. Ha blandingen
over i en eller to avlange brødformer, og frys i
minst tre timer.
6. Før servering setter du forma kjapt ned i varmt
vann slik at isen løsner. Pass på at det ikke kom-
mer vann ned i forma. Vend den ferdige krokan-
isen over på fat.
7. Strø over litt knust krokan, og server.
En god, hjemmelaget iskrem er noe av det beste en kan by gjester, og i tillegg er jo iskrem alle barns
favoritt.
1...,269,270,271,272,273,274,275,276,277,278 280,281,282,283,284,285,286,287,288,289,...356
Powered by FlippingBook