Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 283

281
B A K V E R K
Biscotti med hasselnøtter og rosiner
Italienske kjeks som Brimi er veldig glad i.
DU TRENGER:
9 dl hvetemel
5 dl sukker
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
½ ts salt
5 store egg
3¼ dl hakkede hasselnøtter
1¼ dl rosiner
skall av 1 sitron, kun det gule
SLIK GJØR DU:
1. Bland alt det tørre i en bolle, og arbeid så inn 4
hele egg og 1 eggeplomme. Gjem den siste egge-
hviten til pensling til slutt. Når deigen er fast, blan-
der du inn hakkede hasselnøtter og rosiner.
2. Del deigen opp i seks like store deler, og trill til
pølser på ca. 3 cm i diameter. Legg dem på ei plate
og pensle med eggehvite.
3. Steik ved 180 °C i 40 minutter. Ta så ut plata, og
skjær pølsene i tynne skiver. Legg dem på høy-
kant tilbake på plata og steik videre i 10 minutter
på 140 °C.
4. Avkjøl på rist.
1...,273,274,275,276,277,278,279,280,281,282 284,285,286,287,288,289,290,291,292,293,...356
Powered by FlippingBook