Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 277

275
D E S S E R T E R
Lune klementiner
Denne desserten serverer Brimi gjerne til gjes-
tene sine i desember.
DU TRENGER:
3 dl hvitvin
3 dl demerarasukker
1 vaniljestang
12 hele klementiner
1 kopp valnøtter
litt frisk timian
SLIK GJØR DU:
1. Kok hvitvin og sukker med vaniljestanga til du
får en sirup.
2. Skrell klementinene med kniv, og lun dem på
svak varme i sirupen mens du jevnlig vender
dem. Klementinene skal bli gjennomvarme.
3. Rist knuste valnøtter og litt hakket timian i ei
panne, og strø over klementinene før servering.
Sviskekrem
Svisker passer godt til dessert, og denne klas-
siske oppskriften er veldig god.
DU TRENGER:
1 liter vann
800 g sukker
10–15 store svisker
½ liter fløte
SLIK GJØR DU:
1. Kok opp vann og sukker. Gi sviskene et oppkok
i sukkervannet. Ta ut sviskene
2. Kjør 10–12 av sviskene i en food processor,
resten skal brukes i sausen. Spe med litt av koke-
vannet til du får en jevn puré.
3. Pisk krem, og bland sammen like mengder svis-
kepuré og krem.
4. Lag en saus av halvparten av kokevannet, som
du koker opp på nytt. Kjør dette sammen med 2–3
svisker i en food processor, og du får en tynn saus.
5. Server sviskekremen i porsjonsglass med sausen
på toppen.
3
1...,267,268,269,270,271,272,273,274,275,276 278,279,280,281,282,283,284,285,286,287,...356
Powered by FlippingBook