Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 272

Klementin med sitronkrem
Rask og enkel dessert med masse god smak. Ser-
ver gjerne med en sitronkrem til.
DU TRENGER:
4–6 klementiner
2 dl vann
100 g sukker
2 ss honning
½ dl akevitt
SLIK GJØR DU:
1. Skrell klementinene, men la det sitte igjen litt
skall midt under slik at klementinene kan stå i
kjelen.
2. Kok opp en lake av vann, sukker og honning.
Når laken er kokt opp, har du i litt akevitt og tar
kjelen til side.
3. Legg klementinene i laken, og la dem stå under
lokk i
½
time mens du lager sitronkremen.
SITRONKREM
DU TRENGER:
skall av 1 sitron (helst
økologisk)
½ liter fløte
½ liter rømme
120–150 g sukker
saft av ½ sitron
frisk mynte eller sitronmelisse
SLIK GJØR DU:
1. Finhakk revet sitronskall, bruk
kun det gule av skallet. Pisk res-
ten av ingrediensene sammen
til en stiv krem.
2. Sett klementinene på et ser-
veringsfat, og legg krem oppi
hver klementin. Pynt med strim-
ler av mynte eller sitronmelisse.
D E S S E R T E R
3
3
270
1...,262,263,264,265,266,267,268,269,270,271 273,274,275,276,277,278,279,280,281,282,...356
Powered by FlippingBook