Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 264

Pærer i sabayonne
Mange steder kalles sabayonne for fransk egge-
dosis. Det er en klassisk saus som smaker veldig
godt til høstens friske frukt, som i denne des-
serten med pærer trukket i ingefær.
DU TRENGER:
6–8 gode, norske pærer
6 dl vann
200 g demerarasukker
6 skiver frisk ingefær
TIL SABAYONNESAUSEN:
5 eggeplommer
1 dl hvitvin
vel 1 dl sukker
SLIK GJØR DU:
1. Skrell pærene. Kok opp en lake av vann, deme-
rarasukker og ingefær, og la pærene trekke seg
møre i 15–20 minutter. Avkjøl.
2. Bland så eggeplommer, hvitvin og sukker i en
kjele, og pisk lett til det koker. Ta kjelen av plata
når du ser den første bobla. Fortsett å piske til
sausen er kald og luftig.
3. Del pærene i skiver, og legg dem i ei ildfast form.
Hell over litt av laken og sabayonnesausen, og
gratiner på sterk overvarme, 250 °C, til sausen er
gyllen.
D E S S E R T E R
262
1...,254,255,256,257,258,259,260,261,262,263 265,266,267,268,269,270,271,272,273,274,...356
Powered by FlippingBook