Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 287

285
B A K V E R K
Pærekake
Et sukkerbrød kan varieres på mange vis. Dette
er en saftig variant med pære.
DU TRENGER:
røre til sukkerbrød, se side 287.
4 pærer i terninger
2 dl pæresaft
1 cl akevitt
3 dl portvin
1 ss demerarasukker (rørsukker)
6–8 halve pærer
SLIK GJØR DU:
1. Lag sukkerbrødrøre.
2. Skjær fire pærer i terninger, og kok dem møre i
pæresaft. Ha over litt akevitt, og avkjøl.
3. Smør ei springform, og legg pæreblandingen i
bunnen av forma. Hell sukkerbrødrøra forsiktig
over, og steik kaka på 160 °C i om lag 20 minutter.
Snu kaka slik at pæresida vender opp.
4. Bland portvin og demerarasukker i ei panne, og
varm de halve, skrelte pærene langsomt i vinen.
Lager du pærene en dag eller to i forveien, vil
vinen trekke inn, og du får en rød, fin farge tvers
igjennom. Nylaget er pærene lyse inni.
5. Server de portvinskokte pærene sammen med
kaka lune eller kalde etter smak.
1...,277,278,279,280,281,282,283,284,285,286 288,289,290,291,292,293,294,295,296,297,...356
Powered by FlippingBook