Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 295

293
Safrankake
Pass på å ikke bruke for mye safran, en liten klype
er nok.
DU TRENGER:
1 stort sukkerbrød, se side 287
250 g marscarpone
2 dl fløte
100 g sukker
1 lime, skall og saft av
2 dl knust marengs i grove biter
1 dl sukker
1 dl eplesaft
1 dl ananas i biter
en liten klype safran
SLIK GJØR DU:
1. Lag et stort sukkerbrød.
2. Bland mascarpone med fløte og sukker og pisk
dette til en løs krem. Vend så inn limesaft, revet
limeskall og marengsbiter.
3. Del sukkerbrødet i to, og fordel kremen på den
ene halvparten. Legg den andre delen oppå.
4. Varm sukker, eplesaft og ananas i ei panne, og
smak til med litt safran. Fordel dette jevnt utover
toppen av kaka.
B A K V E R K
1...,285,286,287,288,289,290,291,292,293,294 296,297,298,299,300,301,302,303,304,305,...356
Powered by FlippingBook