Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 299

297
B A K V E R K
Nøttekake
Ei saftig og god kake som holder seg lenge.
DU TRENGER:
6 egg
300 g hasselnøtter
300 g sukker
125 g hvetemel
1 dl melk
1 ts bakepulver
melis
SLIK GJØR DU:
1. Skill eggene. Mal nøttene på en kvern.
2. Rør sammen eggeplommene og sukkeret. Bland
så inn mel, melk, bakepulver og de malte nøttene,
og rør det godt sammen.
3. Stivpisk eggehvitene, og vend dem inn i røra.
Ha røra over i ei smurt form, og steik på 175 °C i
ca. 30 minutter.
4. Dryss på litt melis, og pynt kaka med hele
nøtter.
Nøttevafler
Gode sammen med rød saus og riskrem.
DU TRENGER:
100 g smør
2½ dl vann
2 dl melk
3 egg
2 ts bakepulver
2 dl finhakkede hasselnøtter
ca. 3½ dl hvetemel
SLIK GJØR DU:
1. Smelt smøret.
2. Rør sammen alle ingrediensene til ei jevn og
glatt røre. La røra svelle i minst 10 minutter før du
begynner steikingen.
3. Smør vaffeljernet godt med smør, og steik
vaflene gyllenbrune.
4. Server vaflene nysteikte, gjerne sammen med
rød saus og litt riskrem.
1...,289,290,291,292,293,294,295,296,297,298 300,301,302,303,304,305,306,307,308,309,...356
Powered by FlippingBook