Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 300

Kringle
DU TRENGER:
100 g smør
1 liter melk
2 dl sukker
1 ts kardemomme
½ pk tørrgjær
ca. 2 kg hvetemel
FYLL:
3 ss smør
3 ss sukker
1 ts kanel
rosiner
SLIK GJØR DU:
1. Smelt smøret, ha i melka og la væska bli rundt
37 °C. Ha væska over i en bakebolle, bland sam-
men sukker, kardemomme og gjær og ha det oppi
bollen. Tilsett melet, litt og litt om gangen, og elt
til deigen er fast og fin.
2. La deigen heve til rundt dobbel størrelse.
3. Rør sammen smør, sukker og kanel. Bak deigen
ut til en lang, rektangulær leiv, og smør utover
fyllet. Strø på rosiner, rull sammen og form til en
kringle. Legg kringla på en smurt plate. Vil du lage
kringla ekstra fin, så klipp opp blader i deigen, og
brett disse til annenhver side.
4. Etterhev i 30 minutter og pensle gjerne med litt
sammenpisket egg.
5. Steik kringla på 170 °C i ca. 45 minutter. Be-
gynner den å bli for brun på toppen, så legg over
et bakepapir mot slutten av steiketiden.
Kaffemat fra Gudbrandsdalen. Du føler deg alltid velkommen når verten har bakt kringle.
B A K V E R K
298
1...,290,291,292,293,294,295,296,297,298,299 301,302,303,304,305,306,307,308,309,310,...356
Powered by FlippingBook