Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 305

303
B A K V E R K
Vianvangbrød
DU TRENGER:
5 dl lunket vann
25 g gjær
1 ss salt
2 dl byggmel
ca. 12 dl hvetemel
olivenolje
maldonsalt
SLIK GJØR DU:
1. Rør gjæren ut i lunket vann og bland det sam-
men med de andre ingrediensene til en smidig og
glatt deig.
2. Dekk deigen godt med plast, og sett den lunt til
heving. Deigen skal heves i rundt 40 minutter, til
dobbel størrelse.
3. Smør to små langpanner eller ildfaste former
godt med olivenolje. Del deigen i to, og klem em-
nene ut i formene.
4. La deigen heve på nytt i 10–15 minutter. Klem
så deigen litt ned, og drypp over olivenolje. Strø
over litt maldonsalt.
5. Steik brødene nederst i ovnen ved 220 °C i
omlag 25 minutter.
Dette saftige og gode brødet følger maten på Vianvang. Brimi steiker det i sin store, vedfyrte middel-
havsovn, men det blir godt i vanlig steikeovn også!
Eit godt bordbrød er med på
å skape eit komplett måltid.
1...,295,296,297,298,299,300,301,302,303,304 306,307,308,309,310,311,312,313,314,315,...356
Powered by FlippingBook