Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 313

311
T I L B E H Ø R
Gratinert jordskokk
DU TRENGER:
20 jordskokker
ev. litt melk med noen sitrondråper i
4 dl fløte
2 dl vann
4 sjalottløk, i skiver
salt og pepper
litt muskat
vellagret ost, revet
SLIK GJØR DU:
1. Vask og børst jordskokkene godt, og skjær dem
i tynne skiver (ca. 3 mm). Legg dem ev. i litt melk
med sitron i for at de skal holde seg hvite.
2. Smør ei ildfast form, og legg jordskokkskivene
fint i forma.
3. Kok opp fløte, vann, løk og krydder, og la det koke
til det begynner å bli tykt.
4. Slå blandingen over jordskokkskivene, og ha over
revet ost.
5. Steik i ovn på 225 °C i 20–30 minutter til jord-
skokken er gyllen.
Denne enkle gratengen er full av spennende smak, og kan brukes som et alternativ til gratinerte poteter
eller som en egen rett til lunsj eller kveldsmat. Hvis du legger jordskokkskivene i melk og vann med noen
dråper sitronsaft i, holder de seg hvite.
1...,303,304,305,306,307,308,309,310,311,312 314,315,316,317,318,319,320,321,322,323,...356
Powered by FlippingBook