313
T I L B E H Ø R
Tomatsalat
Bruk forskjellige typer tomater i denne retten.
Hjemmelaget vinaigrette smaker ekstra godt, og
er ikke vanskelig å lage.
DU TRENGER:
gode, norske tomater
1 løk
2 neper
2 fennikler
olivenolje
salt og pepper
SLIK GJØR DU:
1. Legg raust med tomater i ei ildfast form sam-
men med oppskåret løk, neper og fennikel.
2. Hell over litt olivenolje, og vend grønnsaken i
oljen sammen med litt salt og pepper.
3. Bak på 180 °C i 25 minutter, eller til tomatene
er lett brune på toppen.
4. Server retten lun med en hjemmelaget vinaigret-
te til.
VINAIGRETTE
DU TRENGER:
1 godt grillet paprika
6 ansjos, ev. kapers eller
hvitløk
3 dl olivenolje
1½ dl eddik
pepper
urter
SLIK GJØR DU:
1. Ha alt i en blender, og kjør til en
fin, glatt blanding. Istedenfor an-
sjos, kan du bruke kapers eller
hvitløk.
2. Smak til med litt pepper eller
noen urter du liker godt.