Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 322

T I L B E H Ø R
320
Sylta løk
Løken holder seg i lang tid i kjøleskapet.
DU TRENGER:
ca. 20 små og mellomstore løk, for eksempel:
sjalottløk, borretaneløk, rødløk gourmet, små
delikatesseløk
2 ss demerarasukker
1 dl hvitvin
1–2 dl rødvinseddik
SLIK GJØR DU:
1. Skrell og rensk løkene. Pass på at de er hele og
fine, de skal ikke ha spirer eller røtter. Legg løkene
i ei ildfast form. Ha i sukker, hvitvin og rødvins-
eddik til løkene er dekket av væske.
2. Bak dette i ovn på 200 °C i ca. 40 minutter. Hell
løk og lake over på nyvaskede glass, og skru lokket
tett igjen.
1...,312,313,314,315,316,317,318,319,320,321 323,324,325,326,327,328,329,330,331,332,...356
Powered by FlippingBook