Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 327

325
Fiskeboller på tur
En nasjonalrett på boks, smaker enda bedre hjem-
melaget! Denne fiskefarsen kan brukes både til
fiskekaker, boller og pudding.
DU TRENGER:
500 g renskåret fiskefilet av hvit fisk, f.eks. hyse,
torsk eller sei
1 egg
1½ ss hvetemel
2 ts salt
½ ts nykvernet hvit pepper
3–4 dl melk
SLIK LAGER DU FISKEBOLLER:
1. Skjær kjøleskapskald fiskefilet i grove biter. Kjør
dem i en food processor til en smidig fiskedeig.
Pisk egget lett sammen, og rør det inn. Bland i mel,
salt og pepper. Tilsett melk, litt av gangen. Pass
på at melk og farse har lik temperatur før du blan-
der. All melk må være skikkelig innkjørt før ny blir
tilsatt.
2. Form små fiskeboller av farsen. Bruk en spise-
skje. Dypp skjeen med jevne mellomrom i kaldt
vann, slik at bollen slipper. Fiskebollene legges
med skje i kokende, lettsaltet vann og skal stå og
trekke i noen minutter til de er ferdige. Bollene
kan også trekkes i melk. Varm opp melka til om
lag 80 °C, og la bollene trekke i om lag 5 minutter.
T U R M A T
TOMATSAUS
DU TRENGER:
8–10 hakkede perleløk
1 boks grovhakket tomat
salt og pepper
litt aromasopp
SLIK GJØR DU:
1. Kok løk, tomat og litt salt og
pepper sammen til en god to-
matsaus.
2. Steik noen aromasopper i ei
panne, hell over tomatsausen og
lun fiskebollene i dette. Spis gjer-
ne rett fra panna.
1...,317,318,319,320,321,322,323,324,325,326 328,329,330,331,332,333,334,335,336,337,...356
Powered by FlippingBook