Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 335

Medisterkaker på pinne
Varm kjøttkakene over bålet og spis dem rett fra
pinnen. Her trenger du verken brød, lompe eller
ketsjup!
DU TRENGER:
1 kg medisterdeig
1 løk, finhakket
2 ts salt
1 ts pepper
litt tørket rosmarin eller timian
smør til steiking
SLIK GJØR DU:
1. Bland alle ingrediensene godt sammen til en
jevn deig, og form til runde kjøttkaker.
2. Steik kjøttkakene i smør på middels varme til
de er gjennomsteikt. Snu ofte.
3. Ta med en pose kjøttkaker ut på tur, tre dem på
en pinne og varm dem opp over bålet.
Byggrynsgryte på tur
Dette er alle jegeres bålmat, og også enkel og
næringsrik mat for unger på tur. Gjør klar ingre-
diensene før du drar.
DU TRENGER:
200 g byggryn
1 purre
3–4 gulrøtter
200 g bacon
smør
ev. litt god sopp
SLIK GJØR DU:
1. Legg byggrynene i bløt noen timer.
2. Skjær purre, gulrøtter og bacon i passe store
biter. Kok opp grynene i lettsaltet vann, la dem
koke til de er myke, men gir lett tyggemotstand.
Hell av vannet, og avkjøl. Pakk alt inn i poser, og
putt dem i sekken.
3. Ta godt smør i gryta, og fres baconbiter, purre
og gulrøtter skikkelig. Har du funnet litt god sopp
underveis på turen, freser du den i gryta også.
4. Når alt er ferdig steikt, blander du inn byggryn.
Varm dem litt, og så er gryta ferdig.
333
T U R M A T
1...,325,326,327,328,329,330,331,332,333,334 336,337,338,339,340,341,342,343,344,345,...356
Powered by FlippingBook