Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 330

Fisk i never
Stor enklere enn å rulle inn en fersk fisk i et stort
neverflak og legge den i glørne på bålet, blir vel
ikke et fiskemåltid. Neveren er med på å sette
god smak på fisken.
DU TRENGER:
ørret eller røye
neverflak
kvister av vier, dvergbjørk eller einer
salt og pepper
litt smør
ev. rømme og flatbrød
SLIK GJØR DU:
1. Vask og rens fisken, og fukt neverflakene.
2. Strø salt og pepper i fisken, og legg i litt vier
eller dvergbjørk og eventuelt litt smør.
3. Rull fisken inn i store neverflak, og legg dem på
glørne i utkanten av bålet. Pass på å snu never-
pakkene ofte, slik at de ikke brenner seg. Steik
pent og rolig til fisken er ferdig. Ha tålmodighet,
det kan ta litt tid!
4. Spis som den er eller med rømme og flatbrød til.
Abu-røykt fisk
En liten abu-røyker kan være lurt å ha med i tur-
sekken. Den veier lite, og varmrøykt fisk smaker
alltid godt!
DU TRENGER:
to fiskefileter
einerkvister
litt salt
1 liten tur-røyker
flatbrød
smør eller rømme
SLIK GJØR DU:
1. Dypp einerkvistene i vann, og legg dem under
rista. Med de fuktige kvistene får du en virkning
nær badsturøyking, både fukt og røyk.
2. Salt fiskefiletene forsiktig fire–fem minutter før
røyking, legg dem så på rista og ha på lokket.
3. Sett røykeovnen inn i bålvarmen. Pass på at det
ikke blir for varmt. Du skal kunne legge håndflata
på lokket.
4. Sjekk filetene etter 15–20 minutter, da skal fis-
ken være ferdig. Spis nyrøykt fisk med flatbrød og
smør eller rømme til.
328
1...,320,321,322,323,324,325,326,327,328,329 331,332,333,334,335,336,337,338,339,340,...356
Powered by FlippingBook