Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 339

Lammegryte på tur
Påskelammet kan med hell nytes ute på tur, gjerne
rundt et knitrende, varmt bål. Denne lammegryta
lager du med rester av påskens lammesteik,
sammen med litt fersk lammefilet på pinne.
DU TRENGER:
400 g rester av lammesteik
noen små lammebiffer
4–5 sjalottløk
godt smør
salt og pepper
brød
urtesmør, se side 176
SLIK GJØR DU:
1. Skjær lammekjøttet i fine terninger, og grov-
hakk sjalottløken.
2. Ha kjøtt og løk opp i en bålkjele sammen med en
god klatt smør og salt og pepper. La det frese opp.
3. Fest små lammebiffer på pinner, gni dem inn
med salt og pepper og la dem surre oppi gryta til
de er rosa inni.
4. Server straks biffene er klare, gjerne sammen
med noen ferske brødskiver og urtesmør av ros-
marin og timian.
337
T U R M A T
1...,329,330,331,332,333,334,335,336,337,338 340,341,342,343,344,345,346,347,348,349,...356
Powered by FlippingBook