Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 331

Ørret på bålet
Med fersk fisk og et godt bål kan du lage et fest-
måltid!
DU TRENGER:
fersk ørret
salt
noen kvister av einer eller furu
SLIK GJØR DU:
1. Vask og rens fisken, og gni buken inn med litt
salt.
2. Legg noen små kvister av einer eller furu i
buken på fisken. Små bjørkekvister er det også
fint å bruke.
3. Tre en litt bøyelig kvist gjennom munnen på
fisken slik at du kan henge den over bålet.
4. Vent til det er god varme på bålet. La fisken
steike over bålet til kjøttet fint løsner fra beinet.
Server straks, og nyt smakene uten annet tilbehør.
Røye på bålet
Dette er mer en framgangsmåte enn en oppskrift.
Bruk fine fileter av fisk, fest fiskefiletene på ei fjøl
med stålspiker (ikke galvanisert). Pensle så fiske-
filetene med en ramsløkspure eller urtepure du
liker. Sett opp fjøla slik at strålevarmen fra bålet
varmebehandler fisken. Server gjerne den lune
bålfisken på godt flatbrød.
329
T U R M A T
1...,321,322,323,324,325,326,327,328,329,330 332,333,334,335,336,337,338,339,340,341,...356
Powered by FlippingBook