Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 337

335
T U R M A T
Rypebryst i turpanne
Verdens beste jegermiddag! Den smaker ekstra
godt når den er laget ute i naturen, men blir også
raskt til et flott festmåltid hjemme eller på hytta.
DU TRENGER:
2 rypebryst per porsjon
6–8 poteter
2 løk
1 beger rømme eller
½ liter fløte
salt og pepper
einerbær eller
tyttebær
SLIK GJØR DU:
1. Steik først rypebrystene i litt smør. Bruk ei god
panne og middels varme. Start med 10 sekunder
med skinnsida ned, snu og steik videre. Snu brys-
tene ofte, og løft dem ut av panna etter 4–5 mi-
nutter.
2. Bruk samme panne, og steik poteter delt i to og
løk i båter på middels varme. Når potetene be-
gynner å bli møre, heller du oppi rømme eller fløte,
og koker opp.
3. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt
einerbær eller hele tyttebær hvis du har.
4. Legg rypebrystene tilbake i panna og la dem bli
lune i sausen før du serverer.
3
1...,327,328,329,330,331,332,333,334,335,336 338,339,340,341,342,343,344,345,346,347,...356
Powered by FlippingBook