Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 345

Epler på spyd
Enkel og god turdessert! Spis eplene som de er,
eller med krydderrømme til.
DU TRENGER:
4 store, friske epler
2 ss sukker
½ ts kanel
saft av 1 sitron
KRYDDERRØMME
DU TRENGER:
litt sukkerlake
stjerneanis
kanel
1 vaniljestang, frøene fra
1 beger rømme
SLIK GJØR DU:
1. Gjør i stand eplene før turen:
Skrell eplene, og fjern kjerne-
husene. Gni eplene inn med sit-
ron, rull dem i sukker og kanel og
legg eplene i en ren plastpose.
2. Når bålet er varmt og godt,
fester du eplene på et grillspyd
og lar dem bli møre over var-
men. Eplene skal være varme,
men ikke gjennomsteikt.
3. Kok opp litt sukkerlake sam-
men med stjerneanis, kanel og
vaniljestang. Pisk dette inn i
rømmen.
343
T U R M A T
1...,335,336,337,338,339,340,341,342,343,344 346,347,348,349,350,351,352,353,354,355,...356
Powered by FlippingBook