Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 348

Røykt Dovrebrie
Gjør litt ekstra ut av turmåltidet og ta med en
liten turrøykeovn.
DU TRENGER:
1 hel Dovrebrie, eller en annen god, fast brie
noen furu- eller einerkvister
en liten turrøykeovn
rørt jordbær
rista brød
SLIK GJØR DU:
1. Legg osten sammen med kvister i røykeovnen,
og varm ovnen over bålet. Pass på at ovnen ikke
blir for varm, ta den derfor til sida innimellom.
Ovnen skal ikke være varmere enn at du kan ta
forsiktig på lokket med fingrene. Etter 20–25 mi-
nutter skal osten være varm nok.
2. Spis den lun med litt rørt jordbær og rista brød.
Nøtteblanding til ost
Denne nøtteblandingen passer perfekt sammen
med en kraftig og god blåmuggost. Brimi velger
gjerne en blå variant fra norske produsenter. Nøt-
temiksen holder seg i flere uke hvis du oppbevarer
den tildekket i kjøleskap eller kald kjeller.
DU TRENGER:
200 g sukker
100 g honning
3 dl rødvin
½ kopp tørket frukt, fiken, svisker, fersken
1 kopp nøtter, gjerne forskjellige typer
SLIK GJØR DU:
1. Smelt sukkeret forsiktig til karamell, og rør inn
honningen.
2. Tilsett rødvin og la det koke til det tykner.
3. Vend inn grovhakket, tørket frukt og nøtter, og
la alt koke til det blir tykt og seigt. Avkjøl.
346
1...,338,339,340,341,342,343,344,345,346,347 349,350,351,352,353,354,355,356
Powered by FlippingBook