Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 349

Ostemat på tur
Her bruker Brimi den norske hvitmuggosten.
Dette er en mild ost som er perfekt å varme over
bålet. Lag ferdig purrepureen før du drar ut på tur.
DU TRENGER:
2–3 dl rapsolje
½ purre
2 ts salt
2–3 ts timian
1 norsk hvitmuggost
noen skiver rista brød
SLIK GJØR DU:
1. Bland sammen olje, purre, salt og timian, og
kjør det til en fin puré i en food processor. Legg
hele osten på ei rist eller ei fjøl, og la den varmes
gradvis opp over bålet i 15–20 minutter. Skjær et
kutt i osten slik at det renner litt ut og ta ut litt av
osten med en skje.
2. Fordel litt ost på rista brød med purrepuré, eller
spis hver for seg. Enkelt, og knallgodt!
347
T U R M A T
1...,339,340,341,342,343,344,345,346,347,348 350,351,352,353,354,355,356
Powered by FlippingBook