Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 333

Fjellfisk
Er fisken god, så er allting godt. Ørreten i denne
enkle turgryta smaker nydelig. Kryddersmøret
lager du ferdig på forhånd.
DU TRENGER:
3 ørreter eller anna fjellvannsfisk
6 kokte poteter
kryddersmør
SLIK GJØR DU:
1. Legg den rensede fisken med skinnsida ned ei
gryte med litt smør, og steik den til den begynner
å bli hvit i ryggen.
2. Legg en god klatt kryddersmør i hver fisk, og
fordel de kokte potetene rundt fisken. Varm opp
noen minutter under lokk.
KRYDDERSMØR
DU TRENGER:
100 g godt smør
3–4 ss friske, hakkede urter,
f.eks. timian og persille
2–3 finhakkede einerbær
SLIK GJØR DU:
1. Romtemperer smøret.
2. Rør smøret mykt og legg litt
jobb i å finhakke urtene og einer-
bærene.
3. Bland alt godt sammen, enten
ved å røre for hånd eller å kjøre
alt i en food processor.
4. Lag en pølse av smøret, rull
det inn i aluminiumsfolie og la
smøret stivne i kjøleskapet.
331
T U R M A T
1...,323,324,325,326,327,328,329,330,331,332 334,335,336,337,338,339,340,341,342,343,...356
Powered by FlippingBook