Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 321

319
T I L B E H Ø R
Rosenkål og bacon
Denne panna med rosenkål passer godt til vilt-
retter, skinkesteik eller kalvesteik. Bruk kun frisk
kål, ikke frossen, og pass på at den ikke koker for
lenge.
DU TRENGER:
500 g rosenkål
200 g tørrsaltet bacon
4–5 sjalottløk
godt smør til steiking
salt
SLIK GJØR DU:
1. Skrell vekk eventuelle stygge blader på rosen-
kålen, og lag et kryss med en skarp kniv i bunnen
på hver, ca. 2–3 mm dypt. Slik blir kålen jevnere
kokt. Har rosenkålen forskjellig størrelse, så del
de største i to.
2. Kok kålen i lettsaltet vann i 2–3 minutter, til den
er lett mør.
3. Avkjøl raskt i kaldt vann, da stopper kokeproses-
sen og kålen beholder fargen bedre.
4. Skjær tørrsaltet bacon i tynne strimler, og steik
det gyllent i panna. Ha oppi rosenkålen, finhakket
sjalottløk og smør, og steik til rosenkålen er varm.
Smak til med salt.
1...,311,312,313,314,315,316,317,318,319,320 322,323,324,325,326,327,328,329,330,331,...356
Powered by FlippingBook