Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 311

309
T I L B E H Ø R
Fløtegratinerte poteter
Fløtegratinerte poteter er godt tilbehør til påske-
lammet. Brimi liker å blande potetene med rikelig
med rotgrønnsaker for å få mer smak.
DU TRENGER:
beregn ca. 200 g grønnsaker per porsjon
poteter
gulrøtter
sellerirot
kålrot
2½ dl fløte
1–2 ss rømme
1 dl melk
svart pepper
muskat
salt
SLIK GJØR DU:
1. Skjær poteter og grønnsaker i fine skiver og ha
dem i en kjele.
2. Hell over fløte, melk og rømme til det dekker.
Kvern over rikelig med svart pepper og riv over
litt muskat. Kok opp.
3. La grønnsakene trekke til de er lett møre, smak
til med salt og hell alt sammen over i ei ildfast form.
4. Bak på 200 °C til blandingen er fint brun på
toppen.
1...,301,302,303,304,305,306,307,308,309,310 312,313,314,315,316,317,318,319,320,321,...356
Powered by FlippingBook