Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 298

Brune pinner
Småkaker som smaker ekstra godt sammen med
en kopp kaffe.
DU TRENGER:
200 g smør
200 g sukker
1 ss lys sirup
½ ts kanel
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
300 g hvetemel
TIL DRYSS:
1 egg
noen mandler
litt sukker
SLIK GJØR DU:
1. Rør smør og sukker godt sammen, og bland inn
sirup og det tørre
2. Del deigen i seks emner, trill den ut til pølser og
trykk til flate stenger på ei plate dekket med bake-
papir. Stengene skal være ca. 4 cm brede.
3. Pensle med egg, og strø over hakkede mandler
og litt sukker. Steik på 170 °C i 10–12 minutter på
midterste rille.
4. Skjær stengene på skrå mens de er varme, og
avkjøl på rist.
Marvposteier
Server marvposteier til kaffen, og det er garan-
tert suksess! Disse lekre kakene er lette å få til,
og de egner seg også godt til å fryses.
DU TRENGER:
250 g smør
250 g hvetemel
1 eggeplomme
1 ss konjakk eller tynn eddik
ca. ½ dl vann
FYLL:
150 g mandler
200 g melis
4 eggehviter
SLIK GJØR DU:
1. Smuldre smør og hvetemel sammen, og tilsett
eggeplommer, konjakk og vann. Arbeid deigen
raskt sammen. Pakk deigen i plast, og la den stå
noen timer i kjøleskapet.
2. Skåld og mal mandlene, og bland inn melis og
eggehviter til en fin masse.
3. Del deigen i to, og kjevle ut ca. 2 cm tjukke
leiver. Sett sandkakeformene tett utover bordet.
Fest leiven rundt kjevlet og rull den over formene.
Trykk så deigen ned i hver form.
4. Fyll hver form med 1 teskje mandelmasse. Vil
du lage kakene ekstra fine, så kjevle ut deigres-
tene, og skjær til smale strimler. Legg strimlene i
kryss over mandelmassen, og trykk dem fast ved
kanten. Pensle strimlene med eggehvite.
5. Steik kakene på ei plate på 200 °C i rundt 20 mi-
nutter. Avkjøl litt før du hvelver dem ut av forma.
296
1...,288,289,290,291,292,293,294,295,296,297 299,300,301,302,303,304,305,306,307,308,...356
Powered by FlippingBook