Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 289

287
B A K V E R K
Gullkake
Når noe skal feires, passer det med et høyt og
luftig sukkerbrød med mye krem og friske bær.
DU TRENGER:
6 egg
200 g sukker
200 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 liter fløte
bringebær- eller jordbærsyltetøy
friske bær
SLIK GJØR DU:
1. Pisk eggedosis av egg og sukker og vend inn
mel og bakepulver. Dekk ei springform (26 cm) med
bakepapir, og hell i røra.
2. Steik på 185 °C i ca. 40 minutter, til sukkerbrødet
slipper kanten av forma. Avkjøl.
3. Del sukkerbrødet i tre, og dynk hver del med litt
melk.
4. Pisk krem, og bland litt syltetøy i litt av kremen
og fyll kremmellom lagene. Avslutt med mye krem
på toppen, og rikelig med friske bær, f.eks. blå-
bær, bringebær og jordbær.
1...,279,280,281,282,283,284,285,286,287,288 290,291,292,293,294,295,296,297,298,299,...356
Powered by FlippingBook