Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 294

Bærterte med
mascarponekrem
Her bruker du sesongens friske bær etter smak.
DU TRENGER:
300 g hvetemel
200 g smør
100 g melis
1 egg
friske bær, f.eks. en blanding av blåbær,
bringebær og oppskårne jordbær
SLIK GJØR DU:
1. Når en lager mørdeig, er det viktig at alle ingre-
diensene har samme temperatur. Sett alt fram på
benken en time eller to før du går i gang.
2. Smuldre mel og smør sammen. Tilsett melis og
egg, og arbeid det hele raskt sammen til en deig.
3. Legg deigen over på en tallerken, og pakk den
inn i plast. Avkjøl.
4. Kjevle deigen, og ha den i en smurt paiform.
Prikk deigen med en gaffel. Steik bunnen i 20 mi-
nutter på 175 °C, og avkjøl.
5. Pisk sammen mascarponekremen, og dekk
bunnen med krem og fyll så på med friske bær.
MASCARPONEKREM
DU TRENGER:
1 beger mascarpone
saft av 1 lime
1 dl sukker
1 eggeplomme
1 dl fløte
SLIK GJØR DU:
1. Rør mascarpone sammen med limesafta.
2. Bland inn sukker, eggeplomme og fløte, og pisk
alt opp til en krem.
Snøfriskkake
med bær
Sammen med friske bær gir Snøfrisk en syrlig og
god smak på ostekaka.
DU TRENGER:
120 g eggehvite (av 4 egg)
1 ts sukker
150 g malte mandler
150 g melis
SLIK GJØR DU:
1. Pisk eggehviter og sukker til marengs.
2. Tilsett malte mandler og melis, og vend for-
siktig inn i marengsen.
3. Steik i ei smurt 22 cm springform på 175 °C i
ca. 20 minutter.
OSTEKREM
DU TRENGER:
700 g Snøfrisk naturell
1¾ dl sukker
4 egg
2–3 ss rømme
2 ss sukker
1 vaniljestang
friske bær
SLIK GJØR DU:
1. Pisk Snøfrisk og sukker til krem. Pisk inn ett og
ett egg.
2. Ha kremen på den ferdigsteikte nøttebunnen.
Sett den i ovnen på 120 °C i 18–20 minutter.
3. Splitt vaniljestanga og skrap ut frøene. Rør
sammen rømme, vaniljefrø og sukker. Ha dette
over kaka med en slikkepott.
4. Steik videre i to minutter til glasuren stivner.
Slik får du en lys og delikat topping.
5. Avkjøl, og pynt med sesongens friske bær.
292
1...,284,285,286,287,288,289,290,291,292,293 295,296,297,298,299,300,301,302,303,304,...356
Powered by FlippingBook