Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 291

289
Sjokoladekake med marinerte bær
Dette er en kraftig kake, nesten som en konfekt-
bit, og passer godt i små porsjoner til kaffekosen.
DU TRENGER:
2 plater mørk sjokolade
50 g usaltet smør
4 egg
¾ dl sukker
4 ss crème fraîche
SLIK GJØR DU:
1. Ha sjokolade og smør i en liten kjele, og smelt
det sammen i vannbad.
2. Pisk egg og sukker, og rør inn sjokoladen. Rør
til slutt inn crème fraîche.
3. Hell massen i ei lita formkakeform, foret med
bakepapir. Steik så i vannbad i ovnen på 130 °C i
rundt 30 minutter.
B A K V E R K
MARINERTE BÆR
DU TRENGER:
½ vaniljestang
2½ dl vann
300 g sukker
½ kanelstang
2–3 stjerneanis
150 g frosne bær, gjerne
bringebær
SLIK GJØR DU:
1. Splitt vaniljestanga, og skrap
ut frøene. Kok opp vann og suk-
ker, vaniljefrø, kanelstang og anis
til en krydderlake.
2. Hell den varme laken over de
frosne bærene. La bærene trekke
i marinaden til alt er godt avkjølt.
1...,281,282,283,284,285,286,287,288,289,290 292,293,294,295,296,297,298,299,300,301,...356
Powered by FlippingBook