Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 55

53
S M Å R E T T E R , F O R R E T T E R O G S U P P E R
Reker med kefirsalat
Kefir egner seg veldig godt i kalde sommersalater.
Den gir både fin syre og saftighet og holder seg
lenge uten at salatbladene blir dvaske.
DU TRENGER:
ca. 200 g ferske reker
forskjellige typer salat, vasket og revet
1½ dl kefir
1 ss sitronsaft
salt og svart pepper
en neve hakket gressløk eller dill
½ ts cayennepepper
SLIK GJØR DU:
1. Skyll og tørk salatbladene. Skrell rekene.
2. Rør sammen kefir, noen dråper sitronsaft, salt
og nykvernet pepper. Bland inn rikelig med fin-
hakket gressløk eller dill.
3. Vend salatbladene inn i kefirdressingen, og
server med rekene ved sida av. Dryss cayenne-
pepper over rekene, det smaker kjempegodt!
1...,45,46,47,48,49,50,51,52,53,54 56,57,58,59,60,61,62,63,64,65,...356
Powered by FlippingBook