Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 56

Reker og grønn saus
Denne friske, grønne dippen er en fin variant til
reker og majones.
DU TRENGER:
3–4 sjalottløk
salt
2 dl vann
1 pose spinat
1 bunt persille
1 dl seterrømme
svart pepper
8–10 små tomater
ferske reker
saft av ½ sitron
SLIK GJØR DU:
1. Skrell sjalottløken, og kok den mør i 2 dl lett-
saltet vann.
2. Forvell spinat og persille raskt. La vannet renne
godt av.
3. Kjør alt i en food processor sammen med røm-
me til en fin puré.
4. Smak til med pepper og eventuelt litt mer salt,
og avkjøl.
5. Bak tomatene på 180 °C i 15 minutter.
6. Skrell rekene, snu dem i noen dråper sitronsaft
og legg dem fint utover et fat sammen med den
grønne pureen og de bakte tomatene.
S M Å R E T T E R , F O R R E T T E R O G S U P P E R
54
1...,46,47,48,49,50,51,52,53,54,55 57,58,59,60,61,62,63,64,65,66,...356
Powered by FlippingBook