Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 46

Gryte med skjell
En rask og enkel sommerrett som smaker ekstra
godt med ferskt, hjemmebakt brød ved sida av.
DU TRENGER:
1 kg blåskjell
1 kg hjerteskjell
3 dl hvitvin
2 sjalottløk
1 bukett timian
100 g smør
2 hoder sommerkål
SLIK GJØR DU:
1. Skyll skjellene i rennende vann i 10 minutter før
koking.
2. Kok opp vin, sjalottløk og frisk timian.
3. Ha i skjellene, og damp dem til de åpner seg.
4. Ta ut skjellene, og ta vare på væska.
5. Ha i smør og finsnittet sommerkål, og damp
dette under lokk i 3 minutter.
6. Ha skjellene oppi kjelen igjen, og vend dem inn
i kålen. Server straks.
S M Å R E T T E R , F O R R E T T E R O G S U P P E R
44
1...,36,37,38,39,40,41,42,43,44,45 47,48,49,50,51,52,53,54,55,56,...356
Powered by FlippingBook