Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 41

39
S M Å S M A K E R
Løvtynn skinke og fritert jordskokk
DU TRENGER:
jordskokker
mandelpoteter
sjalottløk
kruspersille
solsikke- eller olivenolje
hvetemel
salt
SLIK GJØR DU:
1. Vask og børst jordskokker og poteter godt. Skjær
dem så i løvtynne skiver. Skrell løken, og skjær i
tynne skiver.
2. Vask og tørk persillen godt. Det er viktig at alt
som skal friteres er helt tørt før det skal i gryta.
Vann og olje er ingen god blanding.
3. Hell oljen i ei vid gryte, og varm opp. Sjekk at
oljen er varm nok ved å sette en tresleiv midt i
gryta, og følg med til det begynner å koke og
boble rundt sleiva. Da er oljen klar.
4. Jordskokk og poteter friteres noen få minutter,
litt og litt av gangen. Ikke ha for mye i gryta av
gangen, da kan det faktisk ta fyr! Skivene er
ferdige når de er fint gyllenbrune.
5. Vend løkskivene i litt hvetemel og salt, slik at de
blir litt klissete, og ha dem i oljen til de har fått en
fin brunfarge.
6. La alt renne av seg fettet på et papir, og strø
over litt salt. Kruspersillen skal kun ha et raskt
opphold i oljen før den legges til tørk på papiret.
7. Brimi serverer de friterte grønnsakene sammen
med litt tørket skinke. Løvtynne skiver skinke
legges på bakepapir og tørkes i ovn på 90–100 °C
i 1–2 timer til de er sprø.
Sammen med et utvalg andre friterte grønnsaker er dette perfekt som smågodt i helga, eller som tilbehør
til sommerlige retter av fisk og skalldyr.
1...,31,32,33,34,35,36,37,38,39,40 42,43,44,45,46,47,48,49,50,51,...356
Powered by FlippingBook