Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 31

29
S M Å S M A K E R
Bakt laks med blomkål
DU TRENGER:
1 renskåret laksefilet
litt olje og salt
1 blomkålhode
2 dl melk
2 dl vann
150 g smør
skall av 1 sitron (helst økologisk)
SLIK GJØR DU:
1. Bruk en renskåret laksefilet uten skinn og bein,
og del den i små porsjonsbiter. Ha over noen
dråper olje. Sett laksen i steikeovn på 60 °C, og
bak den i 20–25 minutter, litt avhengig av tjuk-
kelsen på bitene.
2. Laksen er ferdig når lagene så vidt deler seg når
du trykker oppå, samtidig som kjøttet er ganske
bløtt og saftig. Dryss over litt godt salt før servering.
3. Del blomkålhodet i buketter, og legg bukettene
i en kjele. Hell over like deler melk og vann til det
dekker, og kok bukettene møre.
4. Løft ut blomkålen, la den renne av seg og kjør
den i en food processor sammen med smøret. Ha
i revet sitronskall, bruk kun det gule av skallet.
5. Smak til med salt og eventuelt hvit pepper, og
server sammen med den bakte laksen.
Småsmaker som serveres før gjestene setter seg til bords.
1...,21,22,23,24,25,26,27,28,29,30 32,33,34,35,36,37,38,39,40,41,...356
Powered by FlippingBook