Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 25

23
S M Å S M A K E R
Laksemousse
Dette er perfekt sammen med champagne.
DU TRENGER:
300 g laksefilet
1 beger seterrømme
1 god neve finhakket dill
saft av ½ sitron
litt olje
salt
svart pepper
godt brød
lakserogn
dill
SLIK GJØR DU:
1. Laksefileten skal være skinn- og beinfri. Bak den
med salt, pepper og litt olje i steikeovn på 120 °C
i 10–15 minutter. Pass på at laksen ikke blir tørr.
Avkjøl.
2. Pisk rømmen stiv, del laksen i biter og rør inn
fisk og dill.
3. Smak til med salt, sitrondråper og nykvernet
pepper, og server laksekremen på rista brød med
litt lakserogn og dill på toppen.
1...,15,16,17,18,19,20,21,22,23,24 26,27,28,29,30,31,32,33,34,35,...356
Powered by FlippingBook